Drie aanhoudingen na reeks 'knuffeldiefstallen'

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Op dinsdag 12 maart heeft de politie een 37-jarige man en twee vrouwen van respectievelijk 44 en 46 jaar, allen zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden voor de diefstal van een gouden ketting in Rotterdam. Het drietal wordt ook verdacht van drie andere berovingen in Utrecht en Amsterdam.

De ‘knuffeldiefstal’

De diefstal vond plaats op Slinge in Rotterdam. Een 84-jarige man werd het slachtoffer van de zogeheten ‘knuffeldiefstal’. De man werd om de weg gevraagd door één van de verdachten. Als blijk van dank gaven de verdachten het slachtoffer sieraden en een knuffel. Tijdens dit ritueel werd de gouden ketting van de man ontvreemd. De sieraden die het slachtoffer kreeg, bleken naderhand nep te zijn.

Berovingen met een babbeltruc

Berovingen met behulp van een babbeltruc komen helaas steeds vaker voor. Slachtoffers worden vaak afgeleid met een smoes, zoals het vragen naar de weg, waarna hun geld of andere waardevolle bezittingen worden gestolen. De dieven zijn doorgaans snel en behendig, waardoor slachtoffers vaak pas later merken dat ze bestolen zijn.

Oproep tot aangifte

De politie benadrukt het belang van het doen van aangifte bij dergelijke incidenten. Het helpt hen om de criminaliteit beter in kaart te brengen en de coördinatie van mobiel banditisme te verbeteren.

Het onderzoek naar de reeks diefstallen door het aangehouden drietal is nog in volle gang. Alle betrokkenen zitten vooralsnog vast.