Zelfgemaakt explosief en verdovende middelen gevonden in woning Rotterdam, man aangehouden

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

In een woning op de Aarnoudstraat in Rotterdam is afgelopen zaterdagochtend een zelfgemaakt explosief gevonden. Naast het explosief zijn er ook verdovende middelen aangetroffen. Een 45-jarige man uit Rotterdam is daarop aangehouden.

Ontdekking tijdens surveillance

De ontdekking werd gedaan tijdens een surveillance in de Wielwaal, een wijk in Rotterdam. Agenten troffen een auto aan met een open kofferbak waarin meerdere jerrycans met vloeistoffen lagen. Omdat er recentelijk meerdere meldingen waren gemaakt van brandstofdiefstal in de buurt, besloten de agenten de situatie te controleren.

Na inspectie van de auto, besloten de agenten ook een woning op de Aarnoudstraat te doorzoeken. Hier troffen ze een zelfgemaakt explosief aan, waarna de woning onmiddellijk werd ontruimd.

Ontmanteling door EOD

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld om het explosief te ontmantelen. Na deze ontmanteling kon de doorzoeking van de woning worden hervat.

Illegaal vuurwerk en verdovende middelen

Tijdens de doorzoeking werden verder nog illegaal vuurwerk, een kleine hoeveelheid cocaïne en een aantal pillen gevonden. De 45-jarige bewoner van de woning is vervolgens aangehouden. De politie zet het onderzoek voort.