Eerste aanhouding poging woningoverval Mathenesserlaan in Rotterdam

Normal aanhouding boeien007
Afbeelding: Politie

Maandagavond 30 november jl. is een 22-jarige man in Amsterdam aangehouden op verdenking van een poging overval op de Mathenesserlaan. Daar werd woensdag 18 november in de ochtend door twee mannen gekleed in postNL kleding getracht om de bewoner te overvallen. De politie is nog op zoek naar de tweede dader.

De twee overvallers stonden woensdag 18 november ’s ochtends rond 7.45 uur voor de deur met een pakketje. Zij deden zich voor als medewerkers van PostNL. De bewoner werd bedreigd met een vuurwapen. De bewoner verweerde zich en de overvallers gingen er zonder buit rennend vandoor richting de C.P. Tielestraat.

De politie startte direct een onderzoek. Er werd onder andere een vuurwapen en een petje gevonden wat door medewerkers van de Forensische Opsporing veilig is gesteld. Een paar deuren verder stond een gestolen grijze scooter met zwarte details en een blauw kentekenplaatje van het merk Aprillia. Ook deze is in beslag genomen. Deze bleek jaren geleden te zijn gestolen in Amsterdam. Naast het veilig stellen van verschillende sporen hield de politie buurtonderzoek en sprak met de bewoner en getuigen.

Het onderzoek leidde naar de 22-jarige man die gister in Amsterdam op straat werd aangehouden.

Informatie?

Het onderzoek naar de tweede verdachte loopt nog. Hij belde aan met een pakketje in zijn handen en droeg vermoedelijk een pruik. Alle informatie is nog steeds zeer welkom. Heeft u iets gezien tussen 7 en 8 uur op de Mathenesserlaan? Mogelijk heeft u gezien wie er op de  gestolen scooter zaten, of wellicht heeft u de overvallers zien rennen op de C.P. Tielestraat? Alle informatie is welkom bij de politie via het gratis tipnummer 0800-6070 of anoniem op 0800-7000. 

Adverteren op Rotterdam-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Rotterdam-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Rotterdam
01:25

18° C

Lichtbewolkt

3.6 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief