Jonge jeugd en wapens; 11 aanhoudingen in Rotterdam

Normal aanhouding boeien001

Rotterdam - Een mes in je jaszak is al langer geen zeldzaamheid meer. Steeds vaker lopen jongeren er mee rond alsof het de normaalste zaak is. Vrijdagavond was het raak in het centrum van de stad. Elf jongeren zijn aangehouden. Zes messen, cocaïne, een boksbeugel en vuurwerk was de aanleiding.

Anticiperen en preventief fouilleren

De groepjes, minderjarigen voornamelijk, jongens, maar ook meisjes, hingen rond bij de Bijenkorf en de Lijnbaan. De informatiepositie over de mogelijke berovingen zetten de agenten en handhavers vanavond op scherp. Ook het altijd geldende preventief fouilleren kwam van pas. De jongeren werden aangesproken en gefouilleerd. Zes van hen hadden een mes op zak. Twee konden geen id tonen, een ander had cocaïne bij zich en er kwam nog een boksbeugel te voorschijn. De 11 jongens in de leeftijd van 12 tot 22 jaar zijn meegenomen naar het bureau. Van de minderjarigen kregen de ouders een telefoontje. Hopelijk levert deze schrik ook goede gesprekken op tussen ouders en kind. De koopavonden in de stad moet blijven zoals ze zijn. Veilig en gezellig voor families, voor jong en oud. Zonder extra politie-inzet.

 

Adverteren op Rotterdam-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Rotterdam-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Rotterdam
04:57

18° C

Lichtbewolkt

3.6 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief