Aanhouding voor mishandeling 17-jarige jongen

Normal aanhouding

Dinsdagavond werd een 17-jarige jongen zomaar uit het niets door een onbekende man volledig in elkaar geslagen. Met ernstig hoofdletsel is hij naar het ziekenhuis gebracht. Onder leiding van het Openbaar Ministerie is meteen een onderzoek gestart. Rechercheurs onderzochten de zaak en bekeken uren achter elkaar camerabeelden. Deze vasthoudendheid leidde gisteravond tot de aanhouding van een 30-jarige man. Officier van justitie: “het onderzoek met behulp van camerabeelden leidde tot een snelle aanhouding van een verdachte van zinloos geweld”.

De jongen zat samen met zijn vriendin op een bankje bij het winkelcentrum Zuidplein. De onbekende man liep dinsdagavond op het stel af en begon zonder aanleiding de jongen te schoppen en te slaan. Het meisje probeerde ertussen te komen, maar kon niets beginnen tegen de volledig doorgeslagen man. Het slachtoffer is met zwaar hoofdletsel door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij is geopereerd. De politie is meteen een onderzoek gestart. Camerabeelden van de buurt en de metrostations leverden veel duidelijkheid op. Uiteindelijk konden agenten daardoor donderdagavond een 30-jarige Rotterdammer aanhouden. Hij zit vast voor poging doodslag.

Het slachtoffer maakt het momenteel goed, maar het incident heeft heel veel impact op hem gehad.

Team van rechercheurs: “we zijn altijd gebrand om de verdachte te pakken, maar dit, zomaar iemand zonder aanleiding mishandelen, daar word je ontzettend boos van en zetten we zo snel mogelijk alles op alles”

Adverteren op Rotterdam-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Rotterdam-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Rotterdam
23:41

18° C

Lichtbewolkt

3.6 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief