Twee arrestaties en inbeslagname van vuurwapen op West-Varkenoordseweg

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Twee jongens zijn vannacht omstreeks 00.15 uur gearresteerd op de West-Varkenoordseweg na meldingen van een mogelijke schietpartij. Een van hen was in het bezit van een vuurwapen.

Melding van schietincident

De politie ontving in de nacht van zondag op maandag een melding dat er mogelijk iemand was beschoten op de West-Varkenoordseweg. Een groep van vier personen zou bij dit incident betrokken zijn. Toen de politie ter plaatse kwam, sloegen de vier op de vlucht. Twee van hen konden snel worden aangehouden.

Benaderingstechniek gevaarlijke personen

De twee jongens werden aangehouden met behulp van de benaderingstechniek voor gevaarlijke personen (BTGP). Bij een van hen werd een vuurwapen aangetroffen, dat in beslag is genomen.

Geen aanwijzingen voor schietpartij

Ondanks de meldingen en de inbeslagname van het vuurwapen, zijn er op de West-Varkenoordseweg geen kogelinslagen of hulzen gevonden. Het onderzoek ter plaatse heeft dus tot nu toe geen bevestiging opgeleverd van de gemelde schietpartij.

Informatie gezocht

De twee gearresteerde jongens zijn 16 en 17 jaar oud en beiden afkomstig uit Rotterdam. In het kader van het lopende onderzoek is de politie op zoek naar informatie of camerabeelden die meer licht op de zaak kunnen werpen.