Gezocht: Beelden verdachten explosie Keyenburg

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

In de nacht van vrijdag 29 maart op zaterdag 30 maart brak brand uit bij een woning aan de Keyenburg in Rotterdam-Zuid, na een explosie. De 25-jarige bewoonster van het huis moest vluchten voor de vlammen. Helaas kwamen haar twee katten om bij de brand. De politie doet onderzoek en is op zoek naar beelden van de vermoedelijke daders.

Explosie en brand

De bewoonster lag al op bed toen ze rond 23.30 uur glasgerinkel en meerdere harde knallen hoorde. Het vuur en de rook verspreidden zich snel door het huis. De vrouw kon ontsnappen via het balkon met behulp van haar buurman, maar haar katten konden niet ontkomen. De woning is onbewoonbaar verklaard.

Politieonderzoek

Een rechercheteam is een onderzoek gestart. Er zijn getuigen gesproken en camerabeelden bekeken. Op dit moment gaat de recherche uit van twee daders. Er zijn al verschillende beelden aangeleverd en bekeken, maar mogelijk zijn er nog meer beelden die de politie nog niet heeft gezien.

Oproep aan omwonenden

De politie roept mensen op die nog beelden hebben van de explosie en brand en deze nog niet hebben gedeeld, om dit alsnog te doen. Vooral omwonenden van de Keyenburg, Endenburg, Schuilenburg, Drakenburg, Lokhorst, Diepenhorst, Nederhorst, Ravenhorst, Ludenhorst, Binkhorst met een deurbelcamera, beveiligingssysteem of dashcam worden gevraagd hun beelden te uploaden of contact op te nemen met het onderzoeksteam.