Aanhouding na overval Dorpsweg, politie zoekt nog tweede verdachte

Normal police handcuffs
Afbeelding: Wikimedia

Rotterdam - Na een overval op een goudwisselkantoor op de Dorpsstraat is vrijdagochtend een 27-jarige man uit Den Haag aangehouden. Bij de arrestatie werden twee waarschuwingsschoten afgevuurd. Naar een tweede verdachte wordt nog gezocht. Het slachtoffer omschrijft hem als een blanke man van ongeveer 1.80, hij had een plat Rotterdams accent en droeg een spijkerbroek en wat leek op een politieshirt en -pet.

Rond 11.45 uur werd de politie gealarmeerd dat er een overval gaande zou zijn op de Dorpsstraat. Agenten waren en snel en zagen op de Sternstraat iemand lopen die voldeed aan het signalement. Na twee waarschuwingsschoten kon de verdachte worden overmeesterd. De man uit Den Haag is overgebracht naar het politiebureau.

Omdat er mogelijk nog een verdachte in de zaak was, is het rapid response team van het arrestatieteam naar binnen gegaan. Daar troffen ze niemand meer aan. Op basis van getuigenverklaringen en aanwijzingen van de politiehelikopter en Cameratoezicht onderzochten ze nog een aantal omliggende panden, maar de tweede verdachte kon nog niet worden gevonden. Het gaat om een blanke man van geschat 25-30 jaar, hij sprak met een plat Rotterdams accent en hij droeg boven een spijkerbroek iets wat leek op politiekleding: een shirt en een pet.

Bij de overval raakte niemand gewond. Het is nog niet duidelijk of er buit is gemaakt.
Opsporing gaat ermee aan de slag: er wordt forensisch onderzoek gedaan, getuigen worden gehoord en eventuele beelden uitgekeken.

Adverteren op Rotterdam-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Rotterdam-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Rotterdam
08:32

18° C

Lichtbewolkt

3.6 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief