Aanhoudingen voor ernstige mishandeling Oostervantstraat in Rotterdam

Normal aanhouding boeien001

Afgelopen juli werd op de Oostervantstraat in Rotterdam-West een man ernstig mishandeld door drie jongemannen omdat hij hen aansprak op dealen in de wijk en een filmpje van hen maakte. De politie startte een onderzoek en hield vrijdag 25 september twee verdachten aan.

Dinsdag 14 juli verlaat de 43-jarige man zijn woning om verderop op de 1e Middellandstraat even een pakje sigaretten te kopen. Op de hoek van de Jan Sonjéstraat en de 1e Middellandstraat ziet hij drie jongemannen waarvan hij denkt te zien dat ze drugs aan het dealen zijn. Hij maakt een filmpje van ze. Als de jongens hem vragen waarom hij ze filmt, geeft hij aan dat hij vindt dat ze niet moeten dealen in zijn wijk. Er ontstaat een discussie waarbij de jongens eisen dat hij het filmpje verwijdert. De man geeft aan dan eerst een goed gesprek met hun ouders te willen voeren. Daar gaan de jongens mee akkoord en met zijn allen lopen ze via de Duivenvoordenstraat naar de Oostervantstraat. Daar sluiten de jongens de man in en probeerden hem zijn telefoon afhandig te maken. Ze dreigden hem te slaan als hij niet direct het filmpje zou verwijderen. De man pakte één van de jongens vast en werpt hem op de grond, waardoor hij zelf ook op straat komt te liggen. De andere twee jongens geven de man daarop trappen tegen zijn hoofd waardoor de man het bewustzijn verliest. Omstanders hebben ingegrepen en de man ontzet en een ambulance voor hem gebeld. De verdachten gingen er vandoor. In het ziekenhuis bleek onder andere zijn jukbeen gebroken en moest zijn voorhoofd worden gehecht.

De politie is een onderzoek gestart en heeft gesproken met verschillende getuigen en heeft beschikbare camerabeelden verzameld. Een agent herkende twee van de drie jongens op de beelden. Daarmee was hun identiteit bekend en zijn zij vrijdag 25 september op straat aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Spijkenisse en 18-jarige uit Rotterdam. Maandag 28 september zijn zij voorgeleid aan de rechter-commissaris die heeft besloten dat zij nog 14 dagen moeten blijven in afwachting van hun rechtszaak. De politie is nog op zoek naar de identiteit van de derde jongeman. Als u informatie hierover heeft, vragen zij u contact op te nemen met de politie, met de opsporing van district Stad, via 0900-8844. Anoniem melden mag ook via 0800-7000.

Adverteren op Rotterdam-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Rotterdam-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Rotterdam
23:32

18° C

Lichtbewolkt

3.6 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief