Arttenders en Studio VollaersZwart kleden de stad aan voor het Songfestival

Normal sdxqnj8yiu9q36xqre8i7ip8vx0ec2s
Afbeelding: Gemeente Groningen

Arttenders en Studio VollaersZwart gaan voor het Songfestival zorgen voor de artistieke aankleding van de stad. De komende weken zullen meer kunstproducenten aan dit rijtje worden toegevoegd.
Dat maakt de Songfestivalorganisatie vandaag bekend.

Megalint van CS tot Ahoy

Studio VollaersZwart pakt groots uit komend voorjaar. Onder de naam Sing Along City zorgt het kunstenaarsduo bestaande uit Madje Vollaers en Pascal Zwart voor een kleurrijk megalint dat de route van het Centraal Station tot aan Ahoy markeert. Straten en gebouwen worden versierd met honderden hergebruikte internationale vlaggen, die alle buitenlandse gasten straks welkom doen voelen. Ook worden verschillende artiesten aangekleed met zogenoemde ‘fashionpieces’, eveneens gemaakt van vlaggen. Naast de uitbundige aankleding is er ook entertainment op de route. Zo nodigen de Sing Along City karaoke bikes iedereen uit om mee te doen.

The Good Plees

Met ‘Niet zeiken, maar zingen!’ ontwikkelen Faye Ellen en Siobhan Burger van Arttenders speciaal voor het Eurovisie Songfestival een opvallend concept: #TheGoodPlees. Een mobiel extravagant podium dat op verschillende plekken in de stad voor een ware happening gaat zorgen. Niet alleen een must-see, maar door de flamboyante line-up en bijzondere acts dé plek voor een onvergetelijke festivalervaring.

‘Rotterdamse creativiteit én lef’

Annemieke van Wegen-Delhaas, projectleider Citybranding & Citydressing Host City ESC2020 Rotterdam: ‘Rotterdam heeft een prachtig trackrecord opgebouwd als het gaat om Citydressing. Voor de aankleding rond het Eurovisie Songfestival willen we onszelf opnieuw overtreffen. Zowel Arttenders als Studio Vollaerszwart hebben een stevige reputatie in de (internationale) wereld van kunst en design. We zijn ervan overtuigd dat ze met hun Rotterdamse creativiteit én lef zowel bewoners als bezoekers van de stad gaan verrassen. Het belooft een complete beleving te worden!’

Open call aan designers en makers

VollaersZwart en Arttenders roepen graphic designers, performers en fashion designers op om zich aan te te sluiten bij beide concepten. Zo is Vollaerszwart op zoek naar ontwerpers voor de verschillende fashionpieces. Arttenders zoekt nog ontwerpers die het mobiele podium vorm kunnen geven, maar doet ook een oproep aan performers die hierop een optreden willen verzorgen. Kijk voor de volledige uitvraag op Arttenders.com en Singalongcity.nl.

Adverteren op Rotterdam-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Rotterdam-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Rotterdam
20:26

18° C

Lichtbewolkt

3.6 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief