Babbeltruc in Rotterdam leidt tot pinnen in 's-Hertogenbosch

4 maanden geleden gepubliceerd

Op 7 december 2023 werd een bejaarde vrouw slachtoffer van een babbeltruc in Rotterdam. De verdachte heeft vervolgens geld gepind bij het Rompertcentrum in ‘s-Hertogenbosch. Er zijn duidelijke beelden van de verdachte beschikbaar.

De Babbeltruc

De 76-jarige vrouw ontving een sms-bericht waarin werd beweerd dat een overboeking op haar rekening niet was gelukt. In het bericht werd zij verzocht contact op te nemen met de klantenservice van haar bank. Een zogenaamde bankmedewerker overtuigde haar vervolgens om een groot bedrag over te maken naar een specifiek bankrekeningnummer om eventuele virussen op te sporen. Het geld zou nadien worden teruggestort.

Enkele minuten na de overboeking werd het geld opgenomen bij een Geldmaat, gevestigd aan het Rompertcentrum 5B in ‘s-Hertogenbosch.

Oproep getuigen

Er zijn duidelijke camerabeelden van de verdachte. De politie roept getuigen op zich te melden als zij de verdachte (her)kennen of meer informatie hebben over deze zaak. Tips kunnen worden doorgegeven via het tipformulier van de politie.