Commandant der Strijdkrachten reikt Herinneringsmedaille Internationale Missies uit in Gorinchem

Normal 1280px gorinchem dalempoort
Afbeelding: Wikimedia

Ruim 300 Nederlandse militairen die deelnamen aan diverse missies in Afrika, Azië en het Midden-Oosten ontvangen op donderdag 12 december in Gorinchem hun Herinneringsmedaille Internationale Missies. Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer zal de medailles opspelden.

De militairen maakten de afgelopen periode deel uit van verschillende missies. De militairen die gedecoreerd worden, namen onder andere deel aan de missies in Mali, Irak en Afghanistan. Ook krijgen 40 militairen hun tolkenpenning ter afsluiting van hun inzet als militaire tolk bij een missie.

Mali

De Verenigde Naties (VN) proberen de veiligheid en stabiliteit in Mali te herstellen. Dit gebeurt met de Multidimensional Integrated Stabilization Mission in Mali (MINUSMA). Nederland leverde van april 2014 tot 1 mei 2019 een belangrijke bijdrage aan deze VN-missie.

Afghanistan

Nederlandse militairen dragen sinds 2002 bij aan de veiligheid in Afghanistan. Sinds 1 januari 2015 nemen Nederlandse militairen deel aan de NAVO-missie Resolute Support. Het doel van deze missie is het verder opbouwen van het veiligheidsapparaat, het leger en de politie in Afghanistan.

Irak

Nederland draagt bij aan de internationale strijd tegen terreurorganisatie ISIS. Naast politieke en humanitaire steun, gebeurt dat ook militair. Zo ondersteunen Nederlandse militairen op de grond Iraakse strijdkrachten met training en advies.

Waardering en erkenning

De Herinneringsmedaille Internationale Missies wordt toegekend aan militairen die ten minste 30 dagen onafgebroken aan een vredesoperatie hebben deelgenomen. Met deze medaille en de ceremonie spreekt Defensie haar waardering uit voor de inzet van militairen, die vaak onder moeilijke omstandigheden opereren. De uitreiking vindt plaats in het bijzijn van familie en relaties en wordt opgeluisterd met militaire muziek. Niet alleen de militairen ontvangen een blijk van waardering en erkenning, maar ook hun thuisfront. Als dank voor steun tijdens de uitzending ontvangt de relatie van de militair een draagspeld in de vorm van een anjer. Voor de kinderen is er de speciale kindermedaille.

Adverteren op Rotterdam-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Rotterdam-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Rotterdam
03:37

18° C

Lichtbewolkt

3.6 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief