Corona update: 104 besmettingen in Rotterdam

Normal ziek

Het aantal Bevestigde Corona besmettingen in Rotterdam staat op 104, dat meldt het RIVM. Het totaal aantal besmettingen in Nederland staat nu op 2994.

De meeste besmette mensen zitten in thuisquarantaine en worden gemonitord door de GGD. Enkele patiënten met ernstige klachten zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Bij alle patiënten wordt een contact onderzoek gedaan door het RIVM om verder verspreiding van het virus tegen te gaan. Mensen die in contact zijn geweest met een bekende Corona patiënt worden hiervan op de hoogte gesteld.

De gemeente en zeven welzijnsorganisatie binnen Rotterdam hebben belteams opgericht om hulp te bieden aan oudere Rotterdammers. Per gebied binnen Rotterdam is er een belteam samengesteld van welzijn medewerkers die de vragen van bellers kunnen beantwoorden.

De gemeente heeft voor dit initiatief het standaard telefoonnummer 14010 beschikbaar gesteld. De helpdesk verbindt bij het bellen de beller door naar het belteam van hun gebied.

Adverteren op Rotterdam-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Rotterdam-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Rotterdam
02:33

18° C

Lichtbewolkt

3.6 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief