Drie doden na schietincidenten in Rotterdam

7 maanden geleden gepubliceerd

De politie ontving donderdagmiddag 28 september rond 14.30 uur meerdere meldingen van schietincidenten op twee verschillende locaties in Rotterdam. Eerst zou er in een woning aan het Heiman Dullaertplein geschoten zijn en kort daarna in het Erasmus Medisch Centrum (EMC). Bij beide incidenten was er ook sprake van brand.

Slachtoffers in woning Heiman Dullaertplein

In een woning aan het Heiman Dullaertplein vonden hulpverleners een overleden 39-jarige vrouw uit Rotterdam en haar zwaargewonde 14-jarige dochter. Het meisje werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, waar ze later aan haar verwondingen overleed. In de woning van de verdachte bleek brand gesticht, vermoedelijk door de verdachte zelf.

Schietincident in het Erasmus Medisch Centrum

Na zijn vertrek uit de woning aan het Heiman Dullaertplein, ging de verdachte naar het EMC. Daar schoot hij een 43-jarige docent neer in een leslokaal. De docent overleed aan zijn verwondingen. Vervolgens stichtte de dader brand in een ander deel van het EMC en verliet het gebouw.

Aanhouding van de verdachte

De politie kon de 32-jarige verdachte aanhouden na tips van meerdere getuigen over zijn mogelijke verblijfplaats. De man, die uit een van de gebouwen van het EMC kwam, werd rond 15.30 uur door een speciaal arrestatieteam aangehouden. Tijdens hun inzet in het EMC ademden zeven politieagenten rook in en werden nagekeken door medische specialisten. De verdachte bleek een student te zijn in het EMC en was eerder veroordeeld voor dierenmishandeling. Op dit moment gaat de politie ervan uit dat de man gericht handelde.

Oproep tot getuigen

Een groot team van rechercheurs heeft een onderzoek gestart om te achterhalen wat er precies is gebeurd. De politie is op zoek naar informatie en roept getuigen op zich te melden.

Slachtofferhulp

Het incident heeft een grote impact op iedereen die erbij betrokken was. Voor getuigen of betrokkenen staat Slachtofferhulp Nederland klaar om ondersteuning te bieden.