Duo babbelt zich als 'Corona controle dienst' naar binnen bij 67-jarige vrouw Rotterdam

Normal politie

Rotterdam - “Goedemorgen. We zijn van de corona controle dienst van de gemeente.” Een 67-jarige vrouw aan het Overstortpad in Rotterdam liet vanmorgen rond 09:30 uur een man en een vrouw te goeder trouw binnen. Ze doorzochten haar huis, en gingen er met een telefoon, sieraden en een portemonnee vandoor.

De vrouw had, toen de man en vrouw eenmaal binnen waren, al snel in de gaten dat het verhaal niet klopte. Toen ze hen vroeg te vertrekken, werd de toon minder aardig. Het slachtoffer werd aan haar haar en arm getrokken. De telefoon waarmee ze hulp wilde inschakelen, werd afgenomen. Hierna vertrok het duo.

Laat ze niet binnen!

Het moge duidelijk zijn: de “corona controle dienst van de gemeente” bestaat niet! Doe uw deur niet open, wat ze ook verzinnen, en bel direct de politie via 112. Heeft u ook mensen aan de deur gehad met een dergelijk verhaal? Bent u wellicht ook slachtoffer geworden, maar durfde u er eerder niet over te praten, uit angst of schaamte? Bel met 0900-8844, of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Adverteren op Rotterdam-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Rotterdam-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Rotterdam
07:47

18° C

Lichtbewolkt

3.6 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief