Verschillende Evenementen Gepland in Rotterdam

3 maanden geleden gepubliceerd

De komende dagen staan er in Rotterdam verschillende interessante evenementen op de agenda, variërend van het vieren van een jubileum tot het openen van een groenblauw schoolplein.

Lustrum IT Campus Rotterdam

Op dinsdag 12 maart viert de IT Campus Rotterdam haar 5-jarig jubileum. Wethouder Saïd Kasmi zal een toespraak houden. De IT Campus Rotterdam is een netwerkorganisatie die zich inzet om meer en beter IT-talent voor de stad op te leiden. Dit past binnen het coalitieakkoord ‘Eén stad’, waarin het belang van leren programmeren wordt benadrukt.

Opening Bokashihoop

De volgende dag, op woensdag 13 maart, opent wethouder Chantal Zeegers de ‘bokashihoop’ op het terrein van de Circulaire Materialenbank. Bokashi is een Japanse methode om organisch materiaal te fermenteren. In Rotterdam wordt bokashi gemaakt van blad, verzameld door gemeentemedewerkers. Deze methode past binnen het streven van Rotterdam om in 2030 50% minder primaire grondstoffen te gebruiken en in 2050 helemaal circulair te zijn.

Kinderraad en Armoede

Ook op woensdag 13 maart gaat de Kinderraad in gesprek met wethouder Natasha Mohamed-Hoesein over het thema armoede. Dit gesprek vindt plaats in het kader van de Week van het Geld. De kinderburgemeester en de kinderraad vertegenwoordigen de stem van alle kinderen in Rotterdam en zetten zich in voor thema’s die belangrijk zijn voor kinderen, waaronder armoede.

Opening Groenblauwe Schelfplein

Op vrijdag 15 maart opent wethouder Saïd Kasmi het groenblauwe Schelfplein naast de Emmausschool. Groenblauwe schoolpleinen stimuleren kinderen om meer buiten te zijn en te bewegen, wat goed is voor hun concentratie en rust. Daarnaast draagt het bij aan de doelstelling van de gemeente om de stad groener en klimaatbestendiger te maken.

Feestelijke Opening Lichtgewicht Zonnepanelen

Diezelfde dag onthult wethouder Chantal Zeegers lichtgewicht, circulaire zonnepanelen op het dak van Sportcentrum West. Deze zonnepanelen zijn een goed alternatief voor daken die het gewicht van reguliere zonnepanelen niet aankunnen. Ze zijn bovendien PFAS-vrij en honderd procent recyclebaar.

Symposium Kinderarmoede

Het laatste evenement van de week is een symposium over kinderarmoede op vrijdag 15 maart. Tijdens dit symposium komen praktijk, beleid en wetenschap op het gebied van kinderarmoede samen. Wethouder Natasha Mohamed-Hoesein neemt deel aan de panelgesprekken. De focus ligt op het vooropstellen van het perspectief van kinderen en jongeren bij de armoedeaanpak.