Wederom explosie voorkomen aan Doklaan Rotterdam

6 maanden geleden gepubliceerd

In de nacht van donderdag op vrijdag 13 oktober hebben oplettende agenten opnieuw een explosie weten te voorkomen aan de Doklaan in Rotterdam. Rond 01.15 uur zagen de agenten een man op een muurtje zitten. Bij controle vonden ze in zijn tas een aanzienlijk explosief. De 20-jarige man uit Almere is direct aangehouden.

Explosieven Opruimings Dienst

Militairen van de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) hebben het explosief op een veilige manier verwijderd en op een andere locatie gecontroleerd laten ontploffen. Explosievenspecialisten die het pakket beoordeelden, concludeerden dat het om een echt explosief ging dat grote schade had kunnen veroorzaken.

Eerdere poging

De avond ervoor werd aan de Doklaan ook al een 18-jarige man met een explosief betrapt en gearresteerd. Na dit incident waren er extra veiligheidsmaatregelen genomen, waaronder verhoogd toezicht. Tijdens een van de controles viel de 20-jarige verdachte op bij de agenten. De man kon of wilde geen identiteitsbewijs tonen, waarna hij gecontroleerd werd.

Onderzoek

De eigenaar van het pand aan de Doklaan heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt nu beide pogingen en bekijkt welke maatregelen nodig en blijvend zijn om de situatie ter plaatse veilig te houden.

Oproep aan burgers

Bij het voorkomen van explosies en het oplossen ervan nadien, zijn bewoners en andere getuigen van groot belang. De politie moedigt iedereen aan om verdachte situaties te melden en informatie en beelden te delen als er iets gebeurt. Er zijn verschillende manieren om melding te doen. Ook anoniem melden is mogelijk, bijvoorbeeld via het Team Criminele Inlichtingen of Meld Misdaad Anoniem.