Explosieven incidenten op Kerkhoflaan en andere locaties roepen vragen op

5 maanden geleden gepubliceerd

Een explosie heeft in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 februari een woning aan de Kerkhoflaan in Rotterdam getroffen. Dezelfde woning was op 11 februari al het doelwit van een schietincident. Er zijn vermoedens dat deze incidenten verband houden met een reeks van andere explosies en een poging tot ontvoering in het gebied.

Herhaalde aanvallen

Het incident op de Kerkhoflaan vond plaats rond half twee ‘s nachts op zaterdag 24 februari. Gelukkig raakte niemand gewond, maar de woning liep wel schade op. Eerder, op 11 februari, was dezelfde woning het doelwit van een schietincident, waarvoor zes personen zijn aangehouden. Voor de explosie van 24 februari zijn echter nog geen arrestaties verricht.

Verband met andere incidenten

Er zijn vermoedens dat de incidenten op de Kerkhoflaan verband houden met andere geweldsincidenten in de omgeving. Eind januari werd een poging tot ontvoering van een man door een nep-arrestatieteam nabij een huis in Rotterdam-Alexander gemeld. Twee personen zijn hiervoor aangehouden.

Daarnaast vonden er meerdere explosieven incidenten plaats. Op 5 februari ging een explosief af bij een woning op de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. Op 17, 18 en 19 februari waren er nog drie explosies, op de Jacques Dutilhweg en wederom op de Ravelstraat.

Oproep tot informatie

De politie doet onderzoek naar de reeks incidenten en heeft het publiek om hulp gevraagd. Het onderzoeksteam wil graag in contact komen met getuigen en mensen die beelden hebben van de omgeving.

Er zijn al enkele tips binnengekomen, maar meer informatie is nog steeds welkom. Het onderzoeksteam is met name geïnteresseerd in informatie over het onderliggende conflict - wie is verantwoordelijk voor deze incidenten en waarom?

Mensen die informatie hebben, kunnen contact opnemen met de politie. Er is ook de mogelijkheid om anoniem te melden bij het Team Nationale Inlichtingen.