Hoofdverdachte van steekincident Pleinweg aangehouden

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

Rotterdam - In zijn ouderlijk huis aan de Dordtselaan in Rotterdam is op maandag 24 februari de vermoedelijke hoofdverdachte aangehouden in het onderzoek dat zich richt op het steekincident aan de Pleinweg. De aanhouding van maandag volgt op een reeks aanhoudingen van vorige week.

Een 17-jarige jongen ernstig gewond toen hij op woensdag 22 januari aan de Pleinweg in Rotterdam in zijn rug werd gestoken. Een ruzie met een groep jongeren ging eraan vooraf.

Prominente rol

Uit het onderzoek is gebleken dat de 15-jarige verdachte een prominente rol speelde bij dit steekincident. De politie deed tevens een doorzoeking in zijn woning. In zijn slaapkamer werden twee boksbeugels aangetroffen. Die zijn in beslag genomen. De verdachte wordt deze week voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. 

Aanhoudingen woensdag en donderdag

Met deze aanhouding komt het totaal aantal aanhoudingen in het onderzoek op 11 personen. Op woensdag verrichte de politie zes aanhoudingen Dat waren zes jongens uit Rotterdam in de leeftijd van 16 tot 18 jaar. Donderdagochtend volgden er nog vier arrestaties van Rotterdamse jongeren: twee 17-jarigen en een 18-jarige werden in hun woning aangehouden. Een vierde (17) was op dat moment niet thuis en meldde zich later bij het politiebureau. In de woningen van verschillende verdachten werden messen gevonden.

Pleinweg

Op woensdag 22 januari raakte een 17-jarige jongen ernstig gewond. Daar ging een ruzie met een groep jongens aan vooraf op de loopbrug vanaf Winkelcentrum Zuidplein richting de Pleinweg. De ruzie zette zich voort op de trap naar beneden. Dit liep uit op een vechtpartij waarbij de jongen werd geslagen. Toen hij wegliep werd hij in zijn rug gestoken. Het slachtoffer ging met een vriend naar het ziekenhuis. Daar is hij geopereerd.

Adverteren op Rotterdam-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Rotterdam-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Rotterdam
09:18

18° C

Lichtbewolkt

3.6 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief