Nieuwe ontwikkelingen in Gemeente Rotterdam

9 maanden geleden gepubliceerd

Overdekte fietsenstalling Kralingse Zoom

In een poging om de binnenstad autoluw te maken en het verkeer beter te laten doorstromen, opent wethouder Vincent Karremans op 27 september een nieuwe fietsenstalling bij metrostation en P+R Kralingse Zoom. De stalling, die plaats biedt aan 360 fietsen, is overdekt, gratis en bewaakt.

Opening EAIE-congres

Wethouder Kasmi opent op 27 september het EAIE-congres, dat dit jaar als thema ‘Connecting currents’ heeft. Dit evenement, dat in samenwerking met de gemeente Rotterdam en vijf Rotterdamse Hoger onderwijsinstellingen georganiseerd wordt, verwacht zo’n 6000 deelnemers uit het veld van internationalisering van het hoger onderwijs.

Straatactie Verkeersveiligheidsprikker

Op 27 september zal wethouder Vincent Karremans in gesprek gaan met Rotterdammers over de meest onveilige plekken in het verkeer op de markt Afrikaanderplein. Dit is onderdeel van de Verkeersveiligheidsprikker, waarbij Rotterdammers online plekken kunnen aanduiden die ze als onveilig ervaren.

Fondsenwerving Daniël Den Hoedbrug

Op 29 september zal er een belangrijke update zijn over de financiering van de Daniël Den Hoedbrug. Deze brug moet een rechtstreekse verbinding vormen tussen Familiehuis Daniel den Hoed in Little C en het Erasmus MC Kanker Instituut.

Heropening Laan op Zuid na werkzaamheden Roseknoop

Op 2 oktober zal de Laan op Zuid en het Varkenoordseviaduct opnieuw opengesteld worden voor autoverkeer en de tram, na afronding van fase 2 van de werkzaamheden aan de Roseknoop.

Start bouw project Nieuw Kralingen

Op 29 september zal wethouder Chantal Zeegers het startsein geven voor de bouw van 103 koopwoningen voor het project Nieuw Kralingen. Dit project, waarin duurzaamheid en natuurinclusiviteit centraal staan, omvat uiteindelijk 800 woningen en biedt ook ruimte aan het bedrijfsleven.

Festival ‘Storm op Komst’

Op 30 september wordt het festival ‘Storm op Komst’ gelanceerd, gericht op Rotterdammers die buitendijks wonen. Burgemeester Aboutaleb opent het festival en maakt een wandeling met bewoners van het Noordereiland en het Entrepotgebied. Het festival informeert bewoners over de risico’s van hoogwater en biedt handelingsperspectief.