Oekraïense staatsonderscheiding voor burgemeester Aboutaleb en Rotterdam

9 maanden geleden gepubliceerd

De Oekraïense ambassadeur in Nederland, Oleksandr Karasevych, heeft burgemeester Aboutaleb een staatsonderscheiding overhandigd. Deze onderscheiding, de Order of Merit III degree, is een erkenning voor de hulp die Rotterdam en de regiogemeenten aan Oekraïense vluchtelingen hebben geboden. Ook de bijdrage van de stad aan de wederopbouw van Oekraïne wordt hiermee beloond.

Veilige opvang en hulp

De onderscheiding werd uitgereikt op 13 september. Burgemeester Aboutaleb ontving de prijs namens het gemeentebestuur, de burgemeesters uit de regio en de stad Rotterdam. Hij droeg de onderscheiding op aan iedereen die heeft bijgedragen aan het bieden van een veilig heenkomen voor de Oekraïense vluchtelingen en aan iedereen in Rotterdam die bijdraagt aan de wederopbouw van Oekraïne.

Eind augustus waren er 1.241 Oekraïense vluchtelingen in gemeentelijke opvanglocaties in Rotterdam en 1.167 in particuliere opvang. De kinderen gaan naar school en de volwassenen krijgen zorg en ondersteuning waar nodig.

Bijdrage aan wederopbouw

Rotterdam richt zich bij de wederopbouw van Oekraïne op de havensteden in het zuiden van het land. Hierin werkt de stad samen met het Havenbedrijf Rotterdam NV en water- en stedenbouwkundige partijen.

Order of Merit III Class

De Order of Merit III Class is een officiële Oekraïense staatsonderscheiding. Het wordt uitgereikt aan mensen die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor het land en de bevolking. Begin dit jaar kende president Zelensky de prijs toe aan burgemeester Aboutaleb. De onderscheiding erkent zijn aanzienlijke persoonlijke bijdrage aan de versterking van de interstatelijke samenwerking, de steun aan de staatssoevereiniteit en territoriale integriteit van Oekraïne, en de popularisering van de Oekraïense staat in de wereld.

Related news