Onderzoek naar reeks geweldsincidenten in Rotterdam-Oost

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Eind januari werd er een poging gedaan om een man te ontvoeren in Rotterdam-Alexander door een nep-arrestatieteam. Na deze gebeurtenis ontstond er een reeks gewelddadige incidenten die mogelijk verband houden met de poging tot ontvoering.

Incidenten

Op 30 januari en 5 februari gingen er explosieven af bij een woning op de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. Op 11 februari werd een huis op de Kerkhoflaan in Crooswijk beschoten. In het weekend van 17, 18 en 19 februari vonden er nog drie explosies plaats, op de Jacques Dutilhweg en opnieuw op de Ravelstraat.

Arrestaties

Na de beschieting van de woning op de Kerkhoflaan op 11 februari werden zes mensen aangehouden, waarvan er momenteel nog drie vastzitten. Ondanks deze arrestaties vonden er in het genoemde weekend toch weer explosies plaats.

Onderzoek

Er is direct na de incidenten een sporenonderzoek en een buurtonderzoek gestart. Een team van rechercheurs is nog steeds bezig met het onderzoek.

Oproep tot informatie

Het onderzoeksteam is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over het onderliggende conflict. Wie zit achter deze gewelddadige incidenten en waarom? Van de Jacques Dutilhweg en de Ravelstraat zijn beelden beschikbaar. Het onderzoeksteam wil graag in contact komen met mensen die de personen op deze beelden herkennen. Ook als er mensen zijn die zelf beelden hebben van de explosies en de daders, wordt gevraagd deze te delen.