Feestelijke opening Werkstation op Zuid in Rotterdam

3 maanden geleden gepubliceerd

De gemeente Rotterdam heeft een uniek initiatief gelanceerd gericht op het snel terugbrengen van werklozen naar de arbeidsmarkt. Het Werkstation op Zuid, gevestigd in een voormalig Gamma-pand, is een plek waar alles wat iemand kan helpen richting werk op één plek te vinden is. Het Werkstation op Zuid werd op 27 maart feestelijk geopend door wethouder Versnel.

Focus op werk

Bij het Werkstation op Zuid staan werk en werkgelegenheid voorop. Bezoekers die een afspraak hebben voor een intake voor een uitkeringsaanvraag, worden meteen ondergedompeld in een omgeving die draait om werk. Ze zien het Ambachtstrainingscentrum in vol bedrijf, ervaren de dynamiek van de kringloopwinkel RataPlan en zien de directe aanwezigheid van werkgevers.

Ondersteuning naar werk

Het Werkstation fungeert als een platform waar de gemeente Rotterdam werkzoekenden begeleidt naar een baan, stage of leerwerktraject. Dit kan bij lokale ondernemers op Zuid zijn of direct in het pand bij de kringloopwinkel of bij Rotterdam Inclusief.

Samenwerking met lokale werkgevers

Lokale werkgevers zijn nauw betrokken bij het initiatief en krijgen de kans om direct in contact te komen met Rotterdamse werkzoekenden. Deze directe verbinding tussen werkgevers en werkzoekenden biedt mogelijkheden voor het invullen van vacatures, detacheringen of leerwerkplekken.

Groeimogelijkheden en ondersteuning

Het Werkstation biedt ondersteuning op diverse niveaus. Van het opdoen van werkervaring tot het bieden van opleidingsmogelijkheden, iedereen kan instappen en groeien. Indien nodig, biedt het Werkstation ook hulp bij andere zaken, zoals schulden, kinderopvang of laaggeletterdheid.

Werkervaring opdoen

Binnen het Werkstation kunnen mensen direct ervaren hoe het is om aan de slag te gaan. Onder andere bij Kringloopwinkel Rataplan en Rotterdam Inclusief, het sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeente Rotterdam, kunnen mensen werkervaring opdoen.

Het Werkstation op Zuid is een uniek project dat door het Europese subsidieprogramma Kansen voor West III wordt ondersteund vanwege de maatschappelijke meerwaarde van deze innovatieve dienstverlening.