Oplichting met dure designerkleding: politie pakt trio op, meer dan honderd slachtoffers

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

Rotterdam - In een onderzoek naar grootschalige oplichting met bekende designerkleding heeft de politie drie mensen opgepakt. De hoofdverdachte is een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De medeverdachten zijn een 25-jarige vrouw uit Schiedam en een 27-jarige man uit Hoogvliet. Meer dan honderd slachtoffers uit heel het land deden aangifte, nadat ze bestelde spullen niet geleverd kregen.

Jassen, tassen en schoenen van absolute topmerken met kortingen tot wel 70 procent. Met zulke acties verleidde de 27-jarige verdachte afgelopen jaren tot het maken van bestellingen op allerlei professioneel ogende websites zoals merken-sale.nl en originalbrandsoutlet.nl. Maar na betaling van vaak honderden euro’s kregen de klanten, veelal jongeren die hun zuurverdiende spaargeld overmaakten, meestal niets geleverd.

De prijzen waarvoor de kleding op een scala aan websites aan de man werd gebracht waren altijd net waarschijnlijk genoeg om klanten te verleiden tot een order. Immers, ook bij gerenommeerde outletstores zijn soms topmerken met aanzienlijke kortingen op de kop te tikken. ,,Hij zat met de prijzen altijd net op het randje van geloofwaardigheid’’, vertelt Aad Lensen van de politie eenheid Rotterdam, leider van het onderzoek.


Adverteren op Rotterdam-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Rotterdam-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Rotterdam
01:04

18° C

Lichtbewolkt

3.6 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief