Opnieuw geldezels aangepakt in Rotterdam

Normal 4037569091 459b91903b o

Maandag waren de wijken Rotterdam – Schiebroek en Overschie aan de beurt en werden opnieuw mensen aangepakt die hun rekening laten misbruiken door criminelen. In totaal werden zeven mensen in de leeftijd van 24 tot 58 jaar aangepakt op verdenking van betrokkenheid bij internetoplichting en witwassen.

Op het politiebureau aan de Prins Frederik Hendrikstraat in Rotterdam waren maandag reclasseringsmedewerkers, rechercheurs en een officier van justitie aanwezig, om de verdachten diezelfde dag nog een straf op te leggen en hen te wijzen op hun gedrag en de enorme gevolgen van het zijn van geldezel. Daarnaast werd aandacht besteed aan de (geld)problemen die vaak een rol spelen bij mensen die de gevolgen meestal niet overzien.

Ronselen

Om zelf buiten beeld te blijven ontvangen criminelen geld van hun slachtoffers liever niet op hun eigen rekening. Dus misbruiken ze vaak betaalrekeningen van anderen. Zo ronselen ze zogenaamde geldezels via social media. Of bij scholen waar jongeren voor een paar tientjes overgehaald worden om bijvoorbeeld even te helpen bij het pinnen. Ook via games en WhatsApp wordt geronseld. Zo worden vaak jongeren en kwetsbare mensen slachtoffer en zijn ze ineens betrokken bij bijvoorbeeld witwassen.

Adverteren op Rotterdam-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Rotterdam-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Rotterdam
08:53

18° C

Lichtbewolkt

3.6 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief