Rijnmonds Arbeidsmarkt Perspectieffonds honoreert zeven projecten

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Het Rijnmonds Arbeidsmarkt Perspectieffonds (RAP) heeft zeven projecten goedgekeurd in de eerste openstelling. Deze projecten zullen bijdragen aan het creëren van meer dan 200 banen in de regio Rijnmond, met name in cruciale sectoren zoals zorg, techniek en onderwijs. Dankzij de cofinanciering van de gemeenten kunnen de projecten onmiddellijk van start gaan.

Bijdrage aan de werkgelegenheid

Bedrijven, onderwijsinstellingen en organisaties die ook een beroep willen doen op het RAP, kunnen vanaf heden tot 29 maart een aanvraag indienen. De grote vraag naar personeel en de snel veranderende arbeidsmarkt vragen om een innovatieve aanpak met vernieuwende ideeën.

In samenwerking met regiogemeenten, bedrijven, onderwijsinstellingen en arbeidsmarktpartners, zet het RAP zich in voor het aanpakken van personeelstekorten en het investeren in een duurzame arbeidsmarkt.

Reacties van begunstigden

Vier van de goedgekeurde projecten zijn van CS Staal, Team Toekomst, CurrentWerkt en ECHT Onderwijs. Samen zullen hun projecten banen creëren in een van de cruciale sectoren of zorgen voor werkgelegenheid in een van de drie economische transities: energie, digitalisering en de transitie naar een circulaire economie.

Mirjam van Rijn van Team Toekomst zegt: “Met de RAP-subsidie kunnen we in 2024 weer 50 sleutelfiguren naar een mooie opleiding en baan helpen.” Karin Van der Gragt van ECHT Onderwijs voegt toe: “Dankzij de cofinanciering van het RAP, is ECHT Onderwijs in staat om ook het voortgezet onderwijs in de regio Rijnmond verder aan te vullen met talentvolle zij-instromers.”

Aanvragen bij het RAP

Bedrijven, onderwijsinstellingen en organisaties kunnen bij het RAP een aanvraag indienen voor maximaal 50% cofinanciering. De eerstvolgende openstelling loopt van 1 tot 29 maart.