Gemeente Rotterdam en inwoners samen sterk tegen armoede

3 maanden geleden gepubliceerd

Gemeente Rotterdam zet zich samen met lokale inwoners in voor de strijd tegen armoede. Dit doen ze met het project ‘Samen sterk tegen armoede en schulden’. Het project is bedoeld om inwoners die initiatieven organiseren om armoede te bestrijden, in het zonnetje te zetten.

Verassing voor de eerste kandidaat

Op 26 maart 2024 heeft Wethouder Mohamed-Hoesein (armoedebestrijding, schuldhulpverlening en Taal) de eerste kandidaat verrast met een cheque. De sociale ondernemer Anna van Rossen, eigenaresse van kringloopwinkel Anna’s Markthal in Rozenburg, werd beloond voor haar inzet tegen armoede.

Van Rossen’s missie is om zoveel mogelijk mensen met een kleine portemonnee te helpen. Haar winkel, waarin ze spullen verkoopt voor kleine prijsjes en regelmatig dingen gratis weggeeft, is een sociale hub voor veel inwoners van Rozenburg. Mensen komen er niet alleen voor de voordelige spullen, maar ook voor een kop koffie en een luisterend oor.

Oproep tot nieuwe initiatieven

De gemeente Rotterdam benadrukt dat ze de strijd tegen armoede niet alleen kan voeren. Inwoners van de stad en lokale partners zijn noodzakelijk in deze aanpak. Wethouder Mohamed-Hoesein hoopt dat dit project meer Rotterdammers inspireert om soortgelijke initiatieven op te zetten.

Iedereen die een goed initiatief heeft dat bijdraagt aan de strijd tegen armoede wordt opgeroepen dit aan te melden. Zo kunnen ook zij in aanmerking komen om in het zonnetje gezet te worden.