Rotterdammer aangehouden voor benzinediefstal met gestolen kentekenplaten

Normal police handcuffs
Afbeelding: Wikimedia

Rotterdam - De politie hield op woensdag 15 april op de A16 bij Rotterdam een 48-jarige inwoner uit die stad aan. Hij wordt verdacht van herhaaldelijk tanken zonder betalen, het rijden met valse kentekenplaten en van diefstal c.q. heling van kentekenplaten. De auto en de kentekenplaten zijn in beslag genomen.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen omstreeks 15.00 uur een auto rijden waarvan uit de politiesytemen bleek dat de kentekenplaten op die auto sinds 14 april als vermist of gestolen waren gemeld. De vermiste kentekenplaten hoorden thuis op een Hyundai, maar nu zaten de kentekenplaten op een Opel. Ter controle werd de auto aan de kant gezet. 

Controle

Bij de controle in de auto vonden de agenten een set kentekenplaten die sinds 20 maart als vermist of gestolen waren gemeld. Ook troffen zij een zogenaamde ‘lockpick-set’ aan. Bekend is dat deze sets vaak gebruikt worden om illegaal sloten te openen. 

Adverteren op Rotterdam-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Rotterdam-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Rotterdam
19:24

18° C

Lichtbewolkt

3.6 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief