Rotterdamse leerwerktrajecten helpen statushouders bij de overstap naar de arbeidsmarkt

7 maanden geleden gepubliceerd

Sinds half augustus hebben 21 statushouders een contract gekregen bij de gemeente Rotterdam. Ze doen mee aan een speciaal leerwerktraject om hun integratie in de arbeidsmarkt te bevorderen.

Van overleven naar echt leven

Het leerwerktraject biedt de deelnemers een contract van maximaal een jaar, gedurende welke zij kennis maken met verschillende functies en afdelingen. Extra aandacht wordt besteed aan taalontwikkeling en persoonlijke groei. Na het jaar kunnen de deelnemers verder binnen de gemeentelijke organisatie of elders op de arbeidsmarkt.

Een van de deelnemers, Ishmail, benadrukt de impact van het traject op zijn leven: “Dat betekent voor mij de overstap van overleven naar echt leven.”

Overgang naar financiële zelfstandigheid

De overgang naar financiële zelfstandigheid kan complex zijn voor statushouders. Daarom wordt er tijdens het traject bijzondere aandacht besteed aan de financiële stap van uitkering naar werk.

Wethouder Tim Versnel, verantwoordelijk voor Werk, benadrukt het belang van deze stap: “Werken doet mensen goed, zeker als je nieuw bent in Nederland. Met de leerwerktrajecten helpen we mensen met de financiële stap van een uitkering naar werk en hun persoonlijke ontwikkeling. Een belangrijke stap naar een zelfstandige toekomst.”

Rol van de gemeente

De gemeente speelt een actieve rol in het begeleiden van de statushouders via gespecialiseerde consulenten. Deze consulenten begeleiden hen zowel op het vlak van integratie als het vinden van werk of onderwijs.

Daarnaast worden er leerwerkplekken gezocht of gecreëerd door een speciaal team, aangepast aan de behoeften en ervaring van elke deelnemer. Dit kan variëren van werk als wijkbeheerder, een administratieve functie tot werk bij de stadsreiniging.

Oproep aan andere werkgevers

Wethouder Faouzi Achbar, verantwoordelijk voor Samenleven, hoopt dat andere werkgevers het voorbeeld van de gemeente zullen volgen: “Het is een duurzame manier om nieuwe Rotterdammers aan je bedrijf te binden, waar hopelijk ook andere werkgevers een voorbeeld aan nemen.”