Schietincidenten in Rotterdam: Verdachte aangehouden, drie doden

9 maanden geleden gepubliceerd

In Rotterdam vonden twee schietincidenten plaats, respectievelijk in een woning aan het Heiman Dullaertplein en in een leslokaal van het Erasmus Medisch Centrum. Bij deze incidenten zijn drie mensen om het leven gekomen, waaronder een 14-jarig meisje. De politie heeft een 32-jarige Rotterdammer aangehouden.

Slachtoffers

Bij de schietpartij aan het Heiman Dullaertplein raakte een 14-jarig meisje zwaargewond, zij is later overleden. Haar moeder, een 39-jarige Rotterdamse, kwam ook om het leven. In een leslocatie van het Erasmus Medisch Centrum werd een 43-jarige man dodelijk getroffen.

De politie had aanvankelijk de verkeerde leeftijd van de man gemeld. De slachtoffers zijn inmiddels ge√Įdentificeerd, maar hun namen worden niet vrijgegeven om de privacy van de nabestaanden te respecteren.

Aanhouding verdachte

De verdachte, een 32-jarige Rotterdammer, is aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij beide geweldsincidenten. De politie gaat niet uit van een tweede schutter. Zijn rol en betrokkenheid worden nog verder onderzocht.

Onderzoek en getuigenoproep

De politie is nog op zoek naar informatie voor het opsporingsonderzoek. Getuigen van de incidenten worden opgeroepen om contact op te nemen. Ook als mensen beelden hebben van de schietincidenten, wordt gevraagd deze te delen met de politie.

Voor iedereen die getuige of betrokken was bij een van de schietincidenten in Rotterdam, staat slachtofferhulp klaar. De politie benadrukt het belang van deze hulp in het verwerken van dergelijke heftige gebeurtenissen.