Twee verdachten aangehouden voor babbeltrucs

29 dagen geleden gepubliceerd

Op dinsdag 5 maart zijn er twee verdachten aangehouden in verband met meerdere diefstallen uit woningen door middel van babbeltrucs. Het gaat om een 32-jarige man uit Rotterdam en een 23-jarige man uit Schiedam. Beide mannen zitten momenteel nog in hechtenis.

Babbeltruc met salmonallabesmetting

Een van de incidenten vond plaats op maandag 19 februari 2024. Een 86-jarige vrouw uit Moerkapelle werd het slachtoffer van een babbeltruc. Twee mannen vertelden haar dat ze het water in de woning moesten controleren in verband met een salmonallabesmetting. Tijdens deze zogenaamde controle namen ze meerdere persoonlijke eigendommen mee.

Onderzoek leidt tot aanhouding

Het onderzoek naar deze diefstallen leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de twee verdachten. Ze worden ook verdacht van betrokkenheid bij andere diefstallen door middel van babbeltrucs in de regio Rotterdam.

Verlenging voorlopige hechtenis

De raadkamer van de rechtbank Rotterdam heeft besloten dat de twee verdachten 90 dagen langer in voorlopige hechtenis blijven zitten. Dit besluit werd vorige week genomen. De verdachten blijven dus voorlopig vastzitten in afwachting van hun proces.