Twee verdachten aangehouden voor gijzeling in Rotterdam

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

Rotterdam - Twee Rotterdammers van 21 en 25 jaar oud zijn dinsdagavond aangehouden nadat ze een 19 jarige stadsgenoot, onder bedreiging van een vuurwapen, hadden gegijzeld. Het slachtoffer werd gedwongen in te stappen in een witte Aygo en vervolgens diverse keren te pinnen aan de Kerstendijk. In de auto zaten drie mannen. Wie kent de derde dader?

Dinsdagavond rond 18.30 uur verliet het slachtoffer zijn woning. Op de kruising van de Voltaireweg met de Moliereweg stond een witte Aygo. Vanuit de auto werd het slachtoffer aangeroepen. Hij dacht dat de inzittenden hulp nodig hadden. Bij de auto gekomen werd hij bedreigd met een vuurwapen en moest in de auto plaatsnemen. Na diverse omzwervingen werd hij gedwongen bij een pinautomaat aan de Kerstendijk verschillende keren geld te pinnen. Op een onbewaakt moment, rond 21.45, kon hij bij het pinautomaat ontsnappen aan zijn belagers.

Gewaarschuwde agenten hielden korte tijd later op de Adriaan Volkerlaan, in de witte Aygo,  de twee verdachten aan. Zij worden morgen voorgeleid voor de rechter-commissaris. De derde verdachte is nog zoek evenals het wapen.

Adverteren op Rotterdam-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Rotterdam-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Rotterdam
08:47

18° C

Lichtbewolkt

3.6 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief