Tweede aanhouding na schietincident in 2e Carnissestraat, Rotterdam

8 maanden geleden gepubliceerd

Een tweede verdachte is zondagavond aangehouden in verband met een schietincident op de 2e Carnissestraat in Rotterdam-Zuid. Eerder op de dag was er al een eerste verdachte aangehouden na het incident.

Incident op zondagochtend

Het incident vond plaats op zondagochtend. Er was een ruzie en een vechtpartij op straat, waarbij vermoedelijk ook is geschoten. Agenten die ter plaatse kwamen, troffen vier mannen aan. Een van hen had licht letsel aan het hoofd.

De ruzie was vermoedelijk begonnen in een woning en was uitgelopen op een vechtpartij op straat. Tijdens de vechtpartij werd een harde knal gehoord, mogelijk een schot van een vuurwapen. De twee verdachten zijn daarna gevlucht.

Eerste aanhouding

Op basis van het gegeven signalement, kon de politie een eerste verdachte aanhouden, een 23-jarige Rotterdammer. De man met het lichte hoofdletsel, een 53-jarige Rotterdammer, werd ter plaatse gecontroleerd door een ambulance maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Onderzoek en tweede aanhouding

De politie startte een onderzoek, waarbij getuigen werden ondervraagd en beschikbare camerabeelden werden bekeken. Er werd een huls gevonden in de straat tijdens het sporenonderzoek. De woning waar de ruzie zou zijn begonnen werd nagekeken door het Team Parate Eenheid. Ook de woning van de eerst aangehouden verdachte werd doorzocht.

Aan het begin van de avond kon de politie een tweede verdachte aanhouden, een 19-jarige man uit Rotterdam. Het onderzoek naar het incident is nog gaande.