Van Brienenoordbrug in het weekend afgesloten voor verkeer

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Werkzaamheden aan de brug

De hoofdrijbaan van de Van Brienenoordbrug in de richting van het noorden is dit weekend afgesloten voor verkeer. Deze afsluiting begint op zaterdagavond 24 februari om 22.00 uur en duurt tot zondagmiddag 25 februari om 16.00 uur. De reden voor deze afsluiting is dat Rijkswaterstaat werkzaamheden aan de brug uitvoert.

Bij een reguliere inspectie van de stalen constructie onder de brug is een scheur ontdekt. Daarom wordt deze deel van de constructie preventief vervangen. De constructieve veiligheid van de brug is niet in gevaar. Voor de plaatsing van de nieuwe stalen constructie moet de brug echter trillingsvrij zijn vanwege laswerkzaamheden. Dit betekent dat er geen verkeer over de brug kan rijden.

Omleidingsroute en extra reistijd

Het wegverkeer wordt bij knooppunt Ridderkerk omgeleid naar de parallelbaan van de Van Brienenoordbrug. Om het verkeer voorafgaand aan de start van de werkzaamheden tijdig van de hoofdrijbaan af te leiden, sluit Rijkswaterstaat zaterdagavond al om 21.00 uur de verbindingsbogen vanaf de A38 en de A15 naar de A16. Verkeer wordt omgeleid via de parallelbaan. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 5 tot 10 minuten.

Werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel

Naast de werkzaamheden aan de Van Brienenoordbrug, vinden er dit weekend ook werkzaamheden plaats aan de Heinenoordtunnel in de richting van Bergen op Zoom. Rijkswaterstaat adviseert daarom om de reis van tevoren te plannen.