Twee verdachten aangehouden na straatroven Zuidplein

3 maanden geleden gepubliceerd

Twee minderjarige jongens zijn aangehouden na een reeks straatroven die plaatsvonden op 28 februari en 11 maart in het winkelcentrum Zuidplein. Beide verdachten zijn vrijdag 16 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris en zijn met voorwaarden vrijgelaten.

Eerste straatroof

De eerste straatroof vond plaats op woensdag 28 februari. Een vrouw werd van achteren benaderd en haar telefoon werd met kracht uit haar handen getrokken. De dader, een minderjarige jongen, kon na de daad niet meer gevonden worden. Het onderzoek wees uit dat er meerdere jongeren betrokken konden zijn bij de roof.

Tweede roof

Op maandag 11 maart vonden er twee gelijksoortige berovingen plaats bij het busstation van winkelcentrum Zuidplein. In beide gevallen probeerden de daders de telefoon van de slachtoffers uit hun handen te trekken, maar dit mislukte. Op basis van de signalementen werden twee minderjarige jongens aangehouden. Eén van deze verdachten kon ook gelinkt worden aan de straatroof van 28 februari.

Verder onderzoek

Uit het onderzoek bleek dat de gestolen telefoon van de roof op 28 februari meerdere keren per dag een locatie uitzond. Dit leidde tot de verdenking dat de telefoon zich op een school in Rotterdam-Noord bevond. Na verder onderzoek op deze school werd op donderdag 14 maart een minderjarige jongen aangehouden die de gestolen telefoon bij zich had.