Grote verkeersactie in Delfshaven resulteert in aanzienlijke inbeslagnames en bekeuringen

3 maanden geleden gepubliceerd

Afgelopen donderdag vond er een omvangrijke verkeersactie plaats in Delfshaven, Rotterdam. De politie werkte samen met de (Rijks)belastingdienst, gemeentebelastingen Rotterdam, het verkeershandhavingsteam en de douane om een reeks controles uit te voeren.

Resultaten van de actie

In totaal werden 140 voertuigen gecontroleerd. De Rijksbelastingdienst nam 12 van deze voertuigen in beslag en inde 55.000 euro. De gemeentebelasting van Rotterdam nam ook een auto in beslag en inde een bedrag van 45.000 euro.

Er werden bijna 60 boetes uitgedeeld voor diverse overtredingen, waaronder aanhangers met een te zware lading, mobiel telefoongebruik achter het stuur en rijden zonder rijbewijs. Een bestuurder moest zijn auto onmiddellijk inleveren omdat hij voor de derde keer zonder rijbewijs werd betrapt.

Overige overtredingen

Daarnaast werden er vijf bekeuringen uitgeschreven voor getinte autoramen, die minimaal 55% van het licht moeten doorlaten. Drie personen werden aangehouden omdat ze onder invloed van drugs waren, een persoon was onder invloed van alcohol en drie mannen hadden een hoeveelheid goud in hun auto, wat vaak in de onderwereld als betaalmiddel wordt gebruikt.

Bij preventieve fouilleringen werden meerdere hoeveelheden drugs en een mes gevonden. Twee personen werden aangehouden vanwege illegaal verblijf en werk in Nederland.

Aanvullende acties

Er werden ook controles uitgevoerd op bedrijven. Een bedrijf wordt verdacht van het verkopen van valse producten, terwijl een ander bedrijf niet geregistreerd stond in het opkopersregister. Bij horecagelegenheden werden veel waarschuwingen gegeven voor het niet registreren van werknemers. De NVWA (Voedsel en Waren Autoriteit) nam monsters van tabak in shisha lounges.

De actie werd positief ontvangen door de bewoners van Delfshaven.