Vier aanhoudingen na ongeregeldheden rondom de Kuip

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

Rotterdam - Bij ongeregeldheden rondom de Kuip na de finale van de KNVB play-offs tussen Feyenoord en FC Utrecht zijn vier aanhoudingen verricht. Eén van hen stond gesignaleerd voor een zware mishandeling van eerder dit jaar. De supporters gooiden o.a. met stenen en vuurwerk richting de politie en hebben daarbij een tweetal politiepaarden verwond. De politie onderzoekt of er mogelijkheden zijn om op basis van videobeelden nog meer verdachten aan te houden.

Tijdens de wedstrijd was de sfeer gemoedelijk bij de verzamelde groep supporters buiten het stadion. De situatie escaleerde toen die groep rond de laatste minuten van de wedstrijd een hek forceerde om het stadion binnen te komen. De ME kwam direct in actie. De supporters gooiden vuurwerk, stenen, kliko’s, hekken en andere objecten richting de politie. Zelfs de palen van verkeersborden werden uit de grond getrokken. De politie voerde charges uit met de ME en zette de waterwerper in om de orde te herstellen. Twee politiepaarden raakten gewond door stenen die in hun richting werden geworpen. Rond 15:15 uur was de rust wedergekeerd na een kort kat en muisspel met de groep supporters die zich niet gedroeg.

 

Adverteren op Rotterdam-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Rotterdam-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Rotterdam
17:43

18° C

Lichtbewolkt

3.6 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief