Vrouw (41) aangehouden met vuurwapen na waarschuwingsschot

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Afgelopen donderdag is een 41-jarige vrouw aangehouden op de Abraham van Rijckevorselweg in Rotterdam, nadat de politie een waarschuwingsschot heeft gelost. De vrouw werd een dag eerder gezien toen ze iemand bedreigde met een vuurwapen. Bij haar aanhouding is een vuurwapen gevonden.

Moeilijke aanhouding

Woensdag werd er al een zoektocht gestart naar de vrouw na een melding van bedreiging met een vuurwapen, maar die zoektocht was zonder succes. Een dag later zagen agenten haar rijden in de auto en na overleg met de Officier van Justitie mochten ze haar aanhouden. De vrouw werkte echter niet mee aan haar aanhouding. Zelfs nadat agenten haar met getrokken wapen instructies gaven om uit de auto te komen en een waarschuwingsschot losten, weigerde ze mee te werken. Uiteindelijk heeft een van de agenten de autoruit ingeslagen om haar aan te kunnen houden.

Het gaat om een 41-jarige vrouw uit Rotterdam. Bij de aanhouding is een vuurwapen gevonden. Het is nog onduidelijk waarom de vrouw het vuurwapen bij zich had en met welk doel ze iemand bedreigde.