Vrouw (48) mishandeld met riem op metrostation in Rotterdam

Normal 19470431625 57374cab1a o

Maandag 6 april, om 15.00 uur ’s middags, werd een vrouw (48) op metrostation Prinsenlaan met een riem mishandeld. Zij had een man aangesproken die opzettelijk een aantal keer vlak voor haar voeten op de grond spuugde. Een omstander wist de dader bij het slachtoffer weg te halen. Wellicht dankzij hem is het bij lichte verwondingen gebleven. De angst en schrik zitten er bij de vrouw echter nog altijd goed in.Wij zijn op zoek naar de verdachte en naar deze behulpzame jongeman die een belangrijke getuige is.

De vrouw moest die maandagmiddag even wachten op het perron van metrostation Prinsenlaan en ging zitten op een bankje. Toen de man twee plekken naast haar voor de vierde keer vlak voor haar voeten spuugde, naar haar idee expres, sprak ze hem aan op de respectloosheid en het gezondheidsrisico daarvan in coronatijd. Daar was de verdachte niet van gediend. Hij ontstak in een scheldpartij vol ziektes en vond dat zij weg moest gaan. De vrouw schrok daar zo van dat ze zich niet meer kon verroeren. Daarop trok de man zijn riem uit zijn broek en sloeg haar daarmee op haar arm en hoofd.

Een omstander die het zag gebeuren, snelde te hulp, probeerde hem te kalmeren en hield de agressieveling bij haar vandaan. Een andere omstander ontfermde zich over het slachtoffer en nam haar mee de binnenrijdende metro in. Later deed het slachtoffer aangifte. Zij krijgt hulp om de impact van het incident te verwerken.

Verdachte en getuigen gezocht

Intussen is de politie uiteraard op zoek naar de verdachte. Het slachtoffer omschrijft hem als een lichtgetinte man met een vermoedelijk Antilliaanse afkomst, tussen de 28 en 38 jaar oud, ongeveer 1.70 tot 1.80m lang, een slank postuur en gezicht en zwart haar. Hij droeg een trainingsjack, een spijkerbroek en sneakers.

Wij hopen dat er meer getuigen zijn die zich bij ons willen melden, in het bijzonder de jongeman die tussenbeide sprong toen hij zag dat de vrouw in nood was. Misschien heeft u informatie die ons kan leiden naar de dader.

Was u rond dat tijdstip ook op het metrostation of in de metro die stopte bij station Prinsenlaan, heeft u iets gezien van het incident of de verdachte of misschien zelfs beeldmateriaal dat u nog niet met ons gedeeld hebt? Wij horen het graag! Dat kan via 0900-8844, anoniem via 0800-7000 of via onderstaand tipformulier.

Adverteren op Rotterdam-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Rotterdam-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Rotterdam
16:52

18° C

Lichtbewolkt

3.6 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief