Man met vuurwapen en grote, roze rolkoffer overvalt telefoonwinkel Hillevliet

Normal black and silver semi automatic pistol on brown wooden table 3602944
Afbeelding: Pexels

Een man dacht dinsdagochtend een telefoonwinkel aan de Hillevliet te overvallen. Hij kwam binnen met een vuurwapen. De eigenaar van de zaak liet dit echter niet zomaar gebeuren en overmeester de overvaller die uiteindelijk gewond en zonder buit de zaak verlaat.

Het is zo tien voor elf ’s morgens als een jongen, de winkeleigenaar schat hem 17 of 18 jaar, met een vuurwapen en een grote, roze rolkoffer de telefoonwinkel binnen komt met de intentie deze te overvallen. De winkeleigenaar laat zich echter niet zomaar overvallen en gaat de aanval in. Er ontstaat een worsteling en de eigenaar weet de overvaller een paar keer goed te raken. De buurman van de winkel schiet te hulp, maar dan ziet de overvaller een kans om de open deur uit te schieten en verlaat zonder buit de winkel.

De politie is op zoek naar de verdachte, die dus mogelijk verwondingen heeft, waarschijnlijk aan het achterhoofd. Hij is ongeveer tien voor elf naar de winkel gelopen met de grote, roze rolkoffer. Wellicht dat dit mensen is opgevallen. Vervolgens is hij een paar minuten later de winkel aan de Hillevliet uitgerend richting de Dahliastraat. De koffer is achtergebleven in de winkel. De verdachte wordt 17 a 18 jaar oud geschat, heeft een donkere huidskleur, zwart haar, droeg een zwarte jas met capuchon, een lichte spijkerbroek en zwarte sneakers.

Direct na de overval is een Burgernetmelding verspreid. Helaas heeft de politie de verdachte nog niet gevonden. Het onderzoek wordt voortgezet; camerabeelden worden veiliggesteld en buurtonderzoek wordt gedaan. Ook zal de Forensische Opsporing sporenonderzoek uitvoeren. In het onderzoek zijn ook tips van groot belang. Heeft u tips, informatie of camerabeelden, bijvoorbeeld van een dashboardcam of een videodeurbel, bel dan alstublieft met 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u bellen met M. op 0800-7000.

Adverteren op Rotterdam-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Rotterdam-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Rotterdam
07:32

18° C

Lichtbewolkt

3.6 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief