Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding na vechtpartij in Rotterdam

4 maanden geleden gepubliceerd

Bij een aanhouding aan de Galvanistraat in Rotterdam is een waarschuwingsschot gelost op zondagochtend 24 maart. De aanhouding vond plaats na een vechtpartij en er waren meldingen dat de verdachte mogelijk een vuurwapen bij zich had.

Melding vechtpartij

Rond 04:30 uur ontving de politie een melding van een vechtpartij aan de Galvanistraat, waar ook iemand gezien zou zijn met een vuurwapen. De verdachte, een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, reed weg van de locatie. Agenten volgden het voertuig tot het tot stilstand kwam op de kruising van de Vierhavenstraat en de Keileweg.

Aanhouding en waarschuwingsschot

Agenten vroegen de verdachte uit het voertuig te stappen en zijn handen te laten zien, maar de man gaf geen gehoor en greep naar zijn broeksband. Gezien de informatie dat de verdachte mogelijk een vuurwapen bij zich had, voelde één van de agenten zich genoodzaakt om een waarschuwingsschot te lossen. De man raakte hierbij niet gewond en kon vervolgens worden aangehouden. Bij de aanhouding werd echter geen vuurwapen aangetroffen.