Waarschuwingsschot gelost tijdens achtervolging in Rotterdam Zuid

Normal aangepastpolitieauto

Tijdens een achtervolging in Rotterdam Zuid werd in de avond van 15 oktober een waarschuwingsschot gelost door de politie. De verdachte, een 26-jarige Rotterdammer, werd na een achtervolging te voet aangehouden aan de Slinge en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Omwonenden zullen vast geschrokken zijn van het waarschuwingsschot dat de politie loste tijdens de achtervolging. De politie werd door een oplettende burger op straat geattendeerd dat er wat onrust verderop in de straat was. Toen de agenten daar een aantal personen controleerden, kwamen ze bij een van hen een opmerkelijke hoeveelheid contant geld tegen. Dit was aanleiding om tot aanhouding over te gaan. Echter, de man ontrok zich fysiek hiervan en rende weg. De politie ging te voet in de achtervolging. Tijdens de achtervolging is eenmalig een waarschuwingsschot gelost. De man is na korte tijd ingerekend, waarbij gebruik werd gemaakt van pepperspray.

Het contante geld is in beslag genomen, omdat het vermoeden bestaat dat dit op onrechtmatige wijze is verkregen.

Adverteren op Rotterdam-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Rotterdam-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Rotterdam
01:29

18° C

Lichtbewolkt

3.6 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief