Wethouder Robert Simons leidt handelsmissie duurzame havenontwikkeling naar Brazilië

ongeveer een maand geleden gepubliceerd
  Pixabay

Wethouder Robert Simons (Haven, Economie, Horeca en Bestuur) vertrekt dit weekend naar Brazilië voor een handelsmissie gericht op duurzame havenontwikkeling. De missie is een gevolg van de Nederlands-Braziliaanse samenwerking binnen het Green Ports Partnership programma.

Doel van de handelsmissie

Deze handelsmissie en het programma hebben als doel om Nederlandse bedrijven te helpen met hun export en investeringen in drie specifieke regio’s in Brazilië, op het gebied van havenontwikkeling en energietransitie.

Deelnemende bedrijven

Aan de handelsmissie nemen 14 Nederlandse bedrijven deel, waaronder enkele uit Rotterdam. Deze bedrijven hebben expertise op het gebied van havens, logistiek, innovatie en duurzaamheid. Deze kennis is waardevol voor Brazilië, dat ook stappen zet op het gebied van energietransitie.

Programma van de handelsmissie

De Nederlandse delegatie bezoekt onder andere de Intermodal in São Paulo, de grootste Latijns-Amerikaanse vakbeurs voor de logistieke sector. Daarnaast staan ook bezoeken aan de havens van Rio Grande en Pecém op het programma.

Wethouder Simons ziet uit naar de missie: “Een reis die in het teken staat van het verder verstevigen van onze relaties met Brazilië en het creëren van nieuwe handelskansen. Goed voor onze economie en goed voor het versnellen van de energietransitie.”

De handelsmissie, die plaatsvindt van 2 tot en met 9 maart, wordt georganiseerd in samenwerking met onder andere Havenbedrijf Rotterdam NV, Rotterdam Partners, het Nederlands postennetwerk in Brazilië en RVO.